Wat te regelen tijdens de zwangerschap

Moeders voor Moeders

Zwanger worden is fantastisch, maar helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend.Van elke zes paren in Nederland heeft één paar problemen met vruchtbaarheid. Als je net zwanger bent kun je hen eenvoudig helpen. De urine van zwangere vrouwen bevat namelijk het hCG-hormoon. Van dit hormoon worden medicijnen gemaakt die voor paren met vruchtbaarheidsproblemen van onschatbare waarde zijn.

Je kunt je aanmelden voor deelname vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent tot en met de 11e week van je zwangerschap. Meedoen kan vanaf de 6e tot en met de 16e week. In deze periode bevat je urine namelijk het meeste hCG-hormoon.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op deze website (www.moedersvoormoeders.nl) of via het gratis telefoonnummer 0800-0228070.

Of via onze contactpersonen Seppie Drost voor omgeving Drachten (06-34187120) of Jeltsje Stuiver voor omgeving Gorredijk (0513-688358).

Kraamzorg

Hoewel je pas tijdens en of na de bevalling een kraamverzorgende nodig hebt, is het wel belangrijk dat je je in de zwangerschap al aanmeldt bij een kraambureau. Zodra je de uitgerekende datum zeker weet kun je je aanmelden bij een kraambureau. Het is belangrijk dit voor de 16 week te regelen. Tijdens een thuisbevalling en in je kraambed is begeleiding door een kraamverzorgende zeer belangrijk.

De kraamverzorgende assisteert bij de bevalling thuis en wordt gebeld zodra het zover is. Zij neemt de eerste week de zorg op zich voor moeder en kind.  Wij werken nauw samen met de kraamverzorgende. Zij zal naast ons hét aanspreekpunt zijn bij vragen in je kraamtijd.

Tegenwoordig krijg je een aantal zorguren die je zelf mag verdelen over 8 dagen. In deze regio zijn er meerdere kraamcentra waaruit je kunt kiezen. Sommige zorgverzekeraars laten de keuze van het kraamcentrum aan jou over, terwijl anderen je een keuze zullen  laten maken uit een aantal kraamcentra waarmee ze  een contract hebben.

  • Kraamzorg Het Groene Kruis: 050-3666422
  • Kraamzorg Isis: 088-5122000
  • De Kraamvogel: 0900-5151575
  • Zorgburo De Driehoek: 0514-542177
  • ZiN Kraamzorg: 0900-5722696
  • Kraamzus: 0512-516054

Erkenning

Wanneer jullie niet getrouwd zijn en jullie willen dat jullie kind  de achternaam van de partner gaat krijgen dan moeten jullie dit  tijdens de zwangerschap regelen door bij de gemeente de  zogenaamde erkenningspapieren te tekenen. Hiervoor heb je allebei een identiteitsbewijs nodig. De erkenning kan geregeld  worden na 24 weken zwangerschap.

Kraampakket

Voor de bevalling moet je een kraampakket in huis hebben. Zorg ervoor dat je deze te allen tijde in huis hebt, ook als je  in het ziekenhuis wilt bevallen! Het kraampakket is meestal  gratis te verkrijgen bij je zorgverzekeraar. Anders kun je  de inhoud bij ons afhalen.

Zwangerschapscursus

Een zwangerschapscursus bereidt je voor op de bevalling, maar je leert er ook hoe je tijdens de zwangerschap optimaal ontspant en hoe je een goede houding houdt met je groeiende buik. Onderdelen van vrijwel alle cursussen zijn:

  • oefeningen waarmee je de bekkenbodem en andere spieren sterk en soepel maakt, en ze bewust leert gebruiken.
  • ademhalingstechnieken waarmee je straks de weeën kunt opvangen.
  • informatie over wat er precies gebeurt tijdens de bevalling.
  • uitwisselen van ervaringen met medecursisten.

Mocht je dit willen, denk er dan aan je tijdig op te geven. In de wachtkamer hangt een folderrek waarin je de verschillende mogelijkheden hier in de buurt kunt vinden.

To find out more or to schedule an appointment or at the same time, Cannabis’ physiological effects and pharmacy networks are simply Liked-Medication groups of medical stores which work to make sure that the company. This medication can save you from a world of suffering associated with sexual dysfunction.