Wie zijn je verloskundigen

Wietske Klabbers

Samen met mijn man en drie zonen (Stefan, Thomas en Richard) woon ik in Gorredijk. Ik heb 26 jaar als verpleegkundige op de kraamafdeling in Nij Smellinghe gewerkt. Een zwangerschap en de geboorte van een kind zijn unieke gebeurtenissen. Ik vind het dan ook een voorrecht dat ik jullie mag begeleiden tijdens zo’n bijzondere periode.

Toen er verloskundigen bij ons in het ziekenhuis kwamen werken, veranderde mijn taak als verpleegkundige. Mede daardoor heb ik besloten om zelf de opleiding tot verloskundige te gaan doen. Sinds juli 2006 ben ik afgestudeerd als verloskundige. Daarna heb ik een periode in een grote praktijk gewerkt. Ik vind het belangrijk dat een zwangere en haar partner tijdens de zwangerschap een goed contact met mij op kunnen bouwen en vertrouwen krijgen. Door mijn persoonlijke aanpak en kleinschaligheid hoop ik dit samen met Ineke te kunnen verwezenlijken.

ineke

Ineke Zuidema

Tijdens mijn studie in België ben ik bij Wietske in de praktijk gekomen om stage te lopen. Sindsdien (2014) ben ik gebleven en werken we samen in de praktijk. In de tussentijd heb ik een uitstapje gemaakt om een paar weken op Aruba te werken. Daar heb ik veel geleerd van de zwangeren en barenden. Hoe pril soms ook, elke zwangerschap is weer heel bijzonder en dat geldt ook zeker voor iedere geboorte van een kind. Ik vind het prachtig om te zien hoe een vrouw en haar partner naar de geboorte van hun kindje toegroeien en zich voorbereiden op het ouderschap. Daar wil ik jullie graag bij ondersteunen. Een bevalling zie ik als een natuurlijk proces waarvan de vrouw het middelpunt is. Ik luister graag en sta voor jullie wensen open.